2017 YILI BAŞKANLAR KURULU TOPLANTISI SONUÇ BİLDİRGESİ

20 Mayıs 2017 / Alanya-ANTALYA

HAK-İŞ/ÖZ GÜVEN-SEN Sendikası 2017 yılı Başkanlar Kurulu, Ülke ve Sendikal Gündemini görüşmek ve değerlendirmeler yapmak üzere 18-21 Mayıs 2017 tarihinde Alanya’da toplanmıştır.

Toplantıya; Genel Yönetim Kurulu, Genel Denetleme Kurulu, Genel Disiplin Kurulu, Bölge Başkanları ve İl Başkanları katılmıştır. 

Başkanlar Kurulumuz sonuçlar halinde aşağıdaki değerlendirmeleri yapmıştır.

19 No.lu Güvenlik ve Savunma İşçileri İşkolunda faaliyet gösteren HAK-İŞ/ÖZ GÜVEN-SEN Sendikası, HAK-İŞ’in ilke ve değerleri doğrultusunda sendikal mücadeleyi yerli temeller üzerinde inşa etme anlayışıyla bulunduğu işkolunda mücadelesini yoğunlaştırarak sürdürmektedir.   

Türkiye önemli bir tarihî süreçten geçmektedir. Son yıllarda her alanda gerçekleştirdiği atılımlar ve uluslararası güç dengeleri içerisinde attığı adımlarla, bölgesinde belirleyici bir güç ve uluslararası arenada da tavır ortaya koyan bir ülke durumuna gelmiştir. Buna karşı küresel güçler ve maşa olarak kullandıkları terör örgütleriyle, ülkemizin huzuru, bütünlüğü ve güvenliğine karşı harekete geçmişlerdir. Ancak Sayın Cumhurbaşkanımızın kararlı iradesi ve milletimizin vatanına sahip çıkmasıyla 15 Temmuz 2016’da TSK içinde yuvalanan FETÖ’cü hainlerin darbe ve işgal girişimi püskürtülmüştür. 15 Temmuz gecesi, Tüm HAK-İŞ mensuplarıyla birlikte Sendikamız Öz Güven-Sen de bütün üyeleriyle sokaklara çıkmış ve darbe girişimine karşı direnmiştir. Şehidlerimize bir kez daha rahmet, gazilerimize şifalar diliyoruz. 

Ülkemizin en önemli sorunu olan ve barış, huzur ve istikrarımıza yönelik terörü bir kez daha lanetliyoruz. Teröre karşı yürütülen mücadelede güvenlik kuvvetlerimize başarılar diliyoruz. Ayrıca gerek yurt içinde gerekse yurt dışında Terör örgütlerine karşı yoğun bir mücadele sürdüren Silahlı kuvvetlerimiz de bütün gücümüzle destekliyoruz.

Yönetim sistemimizin artık ülke ve dünya gerçeklerinin gerisinde kaldığı, sorunlara çözüm üretemediği gerçeğinin altını çizerek, Yeni Anayasa ihtiyacına vurgu yapıyoruz. Bu bağlamda 16 Nisan 2017 Referandumunda, Konfederasyonumuz HAK-İŞ’le birlikte “Anayasa değişikliğine tam destek, geleceğimiz için EVET” diyerek kararlı tavrımızı ortaya koyduk. 

Referandum sürecinde Konfederasyonumuz Genel Başkanı Sayın Mahmut ARSLAN’ın 40 günde 40 ilde gerçekleştirdiği yoğun program ve çalışmalara katkı verdik. Kendilerini ülkemizin bu temel sorununun çözümünde gösterdiği yoğun gayretten 
dolayı tebrik ediyor, teşekkür ediyoruz. 

Ülkemizin gündeminde bulunan Taşeron işçilerle ilgili düzenlemenin bir an önce Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in görüş ve önerileri de dikkate alınarak çözümlenmeli ve bu sorun ülkemizin gündeminden kalkmalıdır. Bu konuda da Konfederasyonumuzun temel görüşü olan Kamuda çalışan tüm Taşeron işçiler ayrım yapılmadan işçi statüsüyle kadrolu işçi olarak istihdam edilmelidir.

Gene, ülkemizin gündeminde bulunan Kıdem Tazminatı konusunda kazanılmış haklar korunmalı, var olan sorunları ortadan kaldıracak, çalışanları güvence altına alacak bir sistem hayata geçirilmelidir.  

Örgütlü ve Yetkili bulunduğumuz Güvenlik ve Savunma İşçileri  işkolunun sorunlarını yakından takip ediyor ve üyelerimizin hak ve çıkarlarını koruyup daha ileri kazanımlar için mücadelemizi sürdürüyoruz. 

ÖZ GÜVEN-SEN Sendikası Başkanlar Kurulu;  önümüzdeki günlerin huzur ve barış dolu, çalışma hayatı ve sendikal mücadelede yeni açılımlar ve ileri kazanımlar elde edileceği bir yıl olmasını temenni eder.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur. 

ÖZ GÜVEN-SEN SENDİKASI BAŞKANLAR KURULU